Hanneke De Coninck-Smolders

recommended by:
Legal 500 | Who’s Who Legal

meer over Hanneke

Hanneke De Coninck-Smolders

Partner | Advocaat

Hanneke is actief op het gebied van het insolventierecht en heeft veel ervaring op het gebied van financiering en zekerheden. Als curator of adviseur is zij betrokken (geweest) bij spraakmakende omvangrijke faillissementen en complexe herstructureringen. Zij heeft ervaring ook met pre-packs (zowel als adviseur van de onderneming als in de rol van stille bewindvoerder/beoogd curator) en treedt veelvuldig op in aansprekende procedures. Hanneke publiceert regelmatig over insolventie gerelateerde onderwerpen en is mede auteur van het handboek van SDU: SDU Commentaar Insolventierecht en Praktijkboek Insolventierecht. Hanneke is lid van INSOLAD, Insol, Insol Europe, Insol International, Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII), Vereniging voor Corporate Litigation en Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP). Zij heeft zitting in de Commissie Insolventierecht van de Nederlandse Orde van Advocaten en in de Toetsingscommissie van INSOLAD. Ook is zij is één van de auteurs van het Nederlandse hoofdstuk van 'Chambers Global Practice Guide on Insolvency 2018’.

Vóór de oprichting van BLIX in 2009 en de oprichting van Florent in 2017 was zij jarenlang werkzaam bij Van Doorne.

T  +31 (0)20 30 35 933
M +31 (0)6 546 98 295
F  +31 (0)20 30 35 999
hanneke.deconinck@florent.nl

specialisaties

Insolventierecht
Financiering en Zekerheden
Dispute Resolution

opleiding

Nederlands recht, Universiteit Maastricht. Grotius Academie, postdoctorale opleiding in het Insolventierecht (INSOLAD). Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (INSOLAD).

vermeldingen

Chambers Europe

Chambers: "She's legally very strong but also very likeable in difficult situations; she really knows how to combine that legal knowledge with a personable approach." (2018); “she is a very smart” and “up and coming” lawyer in the field.” (2017).

 

 

Legal 500: Restructuring and Insolvency:"Hanneke de Coninck-Smolders and Kees van de Meent are ‘intelligent, well-balanced’ co-heads who work well ‘under enormous pressure’; they are the bankruptcy trustees of V&D, La Place and Polare Group"