Hanneke De Coninck-Smolders

recommended by:
Chambers Europe

meer over Hanneke

Hanneke De Coninck-Smolders

Managing Partner | Advocaat

Hanneke is actief op het gebied van het insolventierecht en heeft veel ervaring op het gebied van financiering en zekerheden. Als curator of adviseur is zij betrokken (geweest) bij spraakmakende omvangrijke faillissementen en complexe herstructureringen. Zij heeft ervaring ook met pre-packs (zowel als adviseur van de onderneming als in de rol van stille bewindvoerder/beoogd curator) en treedt veelvuldig op in aansprekende procedures. Hanneke publiceert regelmatig over insolventie gerelateerde onderwerpen en is mede auteur van het handboek van SDU: SDU Commentaar Insolventierecht en Praktijkboek Insolventierecht. Hanneke is lid van INSOLAD, Insol, Insol Europe, Insol International, Nederlandse Vereniging voor Rechtsvergelijkend en Internationaal Insolventierecht (NVRII), Vereniging voor Corporate Litigation en Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP). Zij heeft zitting in de Commissie Insolventierecht van de Nederlandse Orde van Advocaten en in de Toetsingscommissie van INSOLAD. Ook is zij is één van de auteurs van het Nederlandse hoofdstuk van 'Chambers Global Practice Guide on Insolvency 2018’.

Vóór de oprichting van BLIX in 2009 en de oprichting van Florent in 2017 was zij jarenlang werkzaam bij Van Doorne.

T  +31 (0)20 30 52 830
M +31 (0)6 546 98 295
F  +31 (0)20 30 52 839
[email protected]

specialisaties

Insolventierecht
Financiering en Zekerheden
Dispute Resolution

opleiding

Nederlands recht, Universiteit Maastricht. Grotius Academie, postdoctorale opleiding in het Insolventierecht (INSOLAD). Specialisatieopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten (INSOLAD).

vermeldingen

Chambers Europe

Chambers: “Hanneke De Coninck-Smolders is recommended for her impressive work as an administrator and liquidator on high-profile bankruptcies, with notable recent cases in the retail sector. Market sources comment that “she is a very smart” and “up and coming” lawyer in the field.”